Articole

Comunicare privind trecerea la Domnul a Părintelui Ştefan Stănculescu – fost preot slujitor la biserica noastră

Cu durere, anunțăm trecerea la Domnul a Părintelui Ştefan Stănculescu, preot slujitor la biserica noastră între 1995 şi 2015, ulterior îmbisericit la Biserica „Apostol din Tabaci” (Cartierul Timpuri Noi).

Părintele Ștefan este depus la această biserică, iar înmormântarea va avea loc Duminică, 06.05.2018, începând cu ora 13.00.

În jurul orelor 15.00-16.00  cortegiul funerar va trece prin faţa bisericii noastre, unde se va oficia o scurtă slujbă de prohodire.

Ne rugăm ca Dumnezeu să aibă grijă de sufletul său şi să îl aşeze printre drepții Săi.

 

Preotul Ștefan Stănculescu s-a născut la 29 ianuarie 1944, în localitatea Gălăteni, județul Teleorman, din părinții: preotul Pantelimon și presbitera Ioana. A avut doi frați, ambii preoţi, Alexandru şi Constantin şi două surori – Alexandrina și Mărioara.

A urmat Şcoala generală în comuna natală, apoi Seminarul Teologic din București, între anii 1959-1964 şi, ulterior, cursurile Institutului Teologic din București, în perioada 1964-1968. După terminarea studiilor universitare, s-a căsătorit cu Alexandra, învățătoare, având împreună doi băieți: Gabriel și Bogdan.

În anul 1968 a fost hirotonit preot pe seama bisericii din localitatea sa natală, Gălăteni, județul Teleorman. Mai apoi, în 1974, s-a transferat la parohia Poroschia din același județ, unde a condus lucrări de restaurare la biserica parohială în urma cărora, în anul 1987, a avut loc resfințirea bisericii de către Preasfințitul Părinte Nifon Ploieșteanul. Tot atunci, Preotul Ştefan a primit și rangul de iconom stavrofor după ce, anterior, primise și primele două distincții, sachelar și iconom.

Între anii 1980-1989 a fost preot misionar protopopesc al Protoieriei Alexandria din județul Teleorman, iar la 1 februarie 1995, în urma examenului de selecționare pentru București, a fost numit preot la biserica noastră, unde a slujit  alături de preoții Ion Grădincea şi Alexandru Lungu până în anul 2015, când, în urma pensionării, a fost îmbisericit la Biserica „Apostol din Tabaci”.

 

Părintele Ştefan Stănculescu s-a mutat la Domnul în noaptea de 3 spre 4 mai 2018.

Dumnezeu să îl odihnească între cei drepți ai Săi!

Veşnică să îi fie pomenirea!

 

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.