Evenimente

Referendum pentru redefinirea căsătoriei în Constituția României

În Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, 16 septembrie 2018, la sfârșitul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Părintele Paroh Ion Grădincea a îndemnat credincioșii prezenți să meargă să voteze la referendumul pentru redefinirea căsătoriei în Legea Fundamentală ca fiind întemeiată doar între un bărbat și o femeie”  și nu între soţi”  – unde nu se specifică nici numărul și nici genul soților.

În acest sens, Părintele Paroh a specificat faptul că Referendumul este perfect legal și democratic, deoarece a parcurs toți pașii necesari în acest sens, ba chiar s-a tergiversat, pe cât s-a putut, organizarea acestuia. În acest sens, nu trebuie să se confunde clasa politică actuală, în timpul căreia se organizează referendumul, cu consultarea populară însăși, deoarece referendumul nu este al clasei politice actuale sau al unei persoane sau grup de persoane, ci acesta este doar organizat de clasa politică actuală, deoarece clasa politică actuală a fost aleasă prin vot de către cetățenii României.

Tema falsă care spune că actuala clasă politică ar confisca referendumul este o creație a celor care vor să îl boicoteze și să împingă lucrurile spre o luptă de clasă politică și socială.

Trei milioane de români au semnat petiția pentru organizarea acestui referendum și nimeni nu se poate opune unei atât de puternice voințe populare.

Mai mult decât atât, așa cum se știe, 107 senatori au votat pentru organizarea referendumului, 13 contra, iar 7 s-au abţinut, deci o majoritate covârșitoare în favoarea acestuia, încât putem spune că referendumul este al tuturor partidelor,  mai exact al electoratului tuturor partidelor.

 

Totodată, potrivit sondajului realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) în luna iulie 2018, arată că majoritatea celor chestionați se declară împotriva căsătoriei persoanelor de același sex:

  • 96,1% din electoratul PSD;
  • 88,2% din electoratul Pro România;
  • 88% din electoratul PMP;
  • 86,7% din electoratul ALDE;
  • 85,3% din electoratul Mişcării România Împreună;
  • 84,3% din electoratul PNL;
  • 68,9% din electoratul USR.

(Studiul s-a desfăşurat pe un eşantion naţional de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% și un nivel de încredere de 95%. https://adevarul.ro/news/politica/sondaj-curs-85-votantii-pnl-70-votantii-usr-opun-casatoriei-persoanele-acelasi-sex-spun-sustinatorii-psd-alde-1_5b585e16df52022f759ead1b/index.html)

Referendumul nu restrânge niciun drept al niciunei comunități ci apără, definește și securizează definiția căsătoriei în Legea Fundamentală, lege care nu poate fi schimbată decât prin consultare publică – referendum sau în anumite condiții cu totul excepționale. În schimb, Codul Civil, în care se menționează clar la Art. 259, alin (1): Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii”– poate fi schimbat de către Parlament, prin vot.

Trebuie specificat faptul că Biserica nu a avut, nu are și nu avea nimic cu cei care au o altă orientare sexuală, ci Biserica îi așteaptă cu brațele deschise la toate Tainele și slujbele pe care aceasta le săvârșește. Biserica nu discriminează pe nimeni, însă Biserica va condamna și va fi foarte fermă în ceea ce privește păcatul.

La referendum suntem chemați să fim, fiecare în parte, mărturisitori ai lui Hristos – apărători ai valorilor morale și fundamental creștine. Hristos a săvârșit prima minune în activitatea Sa pământească la o nuntă – dintre un bărbat și o femeie – reabilitând, astfel, demnitatea căsătoriei și ridicând-o la rang de Taina!

Diac. Ionuț Cristian Grigorcea

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.