Articole

Dumnezeu se roaga…

Aproape intotdeauna,cele mai cuprinzatoare cuvinte ale oricarui om sunt cuvintele lui de pe urma.Cuvantul acesta,spune Parintele Arsenie Boca,dar si rugaciunea –ne ajuta sa  zarim neasemanata  stradanie a lui Dumnezeu – Omul, ca sa ne castige fiinta intraga pentru mantuire.Despre aceasta dragoste din inima lui Dumnezeu dupa noi, Ioan,ucenicul iubirii,scrie:
“1. Ridicandu-Si Iisus ochii spre cer a grait:Parinte, sosit-a ceasul!
Preamareste pe Fiul Tau,ca si Fiul sa Te preamareasca.
2. Precum I-ai dat stapanire peste toata faptura, ca viata vesnica sad ea la toti pe care I-ai dat; Iar viata vesnica aceasta este ca sa Te cunoasca pe Tine, singurul, adevaratul Dumnezeu, sip e Iisus Hristos, pe care L-ai trimis.”
Deci,ca sa ne mantuim si sa mostenim viata vesnica, trebuie sa o cunoastem si sa o traim cu Dumnezeu, inca din viata aceasta vremelnica.
Sfantul Pavel spune sa nu uitam ca acolo, in cer, in Imparatia lui Dumnezeu, nu intra nimic necurat: “Nu va amagiti, fratilor, nimic necurat nu va intra in Imparatia cerurilor”.Dar noi cat de necurati suntem? Avem sfintele Taine cu care ne putem curati, dar cati dintre noi colaboram cu harul lui Dumnezeu?Unii ne spovedim, ne impartasim, iar cand iesim afara din biserica, facem lucruri mult mai rele ca inainte.
Suntem lasati pe pamant, ca sa castigam cerul, frati crestini. Dar cati dintre noi vedem acest lucru si cati inteleg pe deplin acele cuvinte spuse de Mantuitorul: “Cine implineste poruncile Mele, acela Ma iubeste”!
“Fiti sfinti” nu este o porunca valabila numai pentru calugari, ci si pentru  mireni.Pentru ca toti suntem facuti sa mergem in cer, nu in iad; sa fim sfinti, nu demoni. “Fiti desavarsiti” este o porunca spusa pentru toti oamenii de  toate varstele,caci noi suntem pieritori cu firea pamanteasca, dar nemuritori cu firea cereasca; vesnicia nopastra insa de noi depinde unde o petrecem.
Sa nu uitam ca pe acest drum al desavarsirii nu suntem singuri.Iisus Hristos, Maica Domnului,Sfintii,Sfintii Ingeri sunt mereu alaturi de noi si privesc stradaniile noastre in lupta pentru mantuire.
Singuri, nu am putea face nimic, Iisus ne spune asta: “Fara Mine nu veti putea face nimic”; “Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacurilor”
Amin!

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.