Donatii

Motivație:

Sectorul 5 din Bucureşti este unul din cele mai sărace, aici găsindu-se un număr foarte mare de persoane nevoiaşe, multe dintre ele trăind sub limita de subzistenţă.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale tot mai mari ale credincioşilor noştri, pentru a îndeplini cât mai activ slujirea semenilor ca o continuare a slujirii liturgice, pentru că, slujind pe oameni, pe Dumnezeu îl slujim, pentru toate acestea şi nu numai, biserica noastră a iniţiat construirea unui Centru de Asistenţă Socială pe terenul din curtea bisericii, numit Ansamblu rezidenţial pentru Asistenţă Socială Sfânta Treime – Izvor de milostenie.

Biserica noastră are deja o activitate deosebită pe tărâm social: de mai mulţi ani, zi de zi, aproximativ 15-20 de familii primesc masa de prânz pe cheltuiala bisericii, printr-o firmă de catering. La aceasta se adaugă ajutorarea diverselor persoane sau familii, atunci când noi le descoperim sau când aceştia vin la noi. Deasemenea, cu ocazia marilor sărbători, dar şi de hramul bisericii, se fac pachete cu alimente, pachete consistente (5-10 kg), sau se pregăteşte mâncare caldă care se trimite celor nevoiaşi. Cu astfel de ocazii se trimit în jur de 100 de porţii.

Pentru a coordona şi diversifica activitatea noastră socială din ultimul timp, am început demersurile pentru constuirea unui complex social modern, unde să avem capacitatea, spaţiul şi toate cele necesare pentru o activitate socială la nivelul timpurilor de astăzi.

În acest sens am demarat formalităţile necesare, dorind să realizăm o construcţie de aproximativ 1.700 mp desfăşuraţi, împărţită astfel:

  • la subsol să avem diverse spaţii de depozitare, tehnice şi alte utilităţi;
  • la parter am dori o sală de mese unde să poată lua masa aproximativ 100 de persoane nevoiaşe; tot aici cele necesare acestei activităţi;
  • la etajele 1 şi 2 spaţii de cazare pentru aproximativ 50 de persoane nevoiaşe;
  • la etajul 3 săli de asistenţă socială pentru diverse activităţi şi deasemenea o sală mare de conferinţe sau întâlniri.

Practic am dori să asigurăm masă zilnică pentru aproximativ 100 de persoane nevoiaşe şi cazare pentru aproximativ 50 de persoane nevoiaşe.

În felul acesta sperăm să alinăm şi noi, măcar pentru câţiva dintre semenii noştrii, durerea şi suferinţa şi singurătatea. În felul acesta ne alăturăm şi noi întregii activităţi pe care Biserica Ortodoxă Română o desfăşoară pe tărâm social. În felul acesta ne străduim să coborâm pe Hristos în sufletele semenilor noştri aflaţi în lipsuri, pentru ca aceştia să înţeleagă că El, Domnul Hristos, nu i-a părăsit, ci le poartă mereu de grijă. În felul acesta şi noi, slujitorii Săi, ne străduim să ne îndeplinim cât mai complet şi complex misiunea la care El ne-a chemat.

Nădăjduind, astfel, că demersurile noastre vor avea un ecou favorabil, enoriaşii Parohiei Sfânta Treime Ghencea, împreuna cu preoții, rugăm pe Bunul Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dea sănătate, spor și prosperitate în tot ceea ce faceți.

Doneaza pentru construirea unui centru social prin paypal sau in contul de mai jos.

Parohia Sfanta Treime Ghencea

Cal. 13 septembrie nr. 211, Sector 5, Bucuresti

CIF 16160890

RO37 RNCB 0069 1487 9692 0001,

Banca BCR Sector 5