Articole

~ Astăzi se face pomenirea Sfântului Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu ~

Scris de biserica

~ Astăzi se face pomenirea Sfântului Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu ~

💠Sfântul Alexie a fost singurul copil al dregătorului Eufimian. Cu cât înainta în viață, cu atât creștea în sufletul lui dorința nemuririi și a vieții veșnice.

💠Eufimian l-a cununat pe Alexie cu o fecioară încuviințată, dar împotriva voinței tânărului. De aceea, chiar în seara nunții, Alexie a fugit în taină, îmbrăcat în haine sărăcăcioase de la casa părinților săi la biserica din Edesa, unde a stat 18 ani, hrănindu-se din mila celor care veneau la biserică.

💠Când s-a făcut cunoscut celorlalți că este un om al lui Dumnezeu, el s-a înspăimântat de lauda oamenilor ca de o primejdie de moarte și a plecat spre Tarsul Ciliciei. Însă, corabia cu care călătorea a fost luată de vânturi și purtată pe ape până la Roma, locul nașterii sale.

💠Sfântul Alexie a hotărât să meargă la casa tatălui său și acolo, sub chip de străin, să-și petreacă în continuare cu pocăință cealaltă vreme a vieții sale. Ajuns în casa părinților, nemaifiind cunoscut de nimeni, a fost luat în derâdere și batjocorit de servitori.

💠Când i s-a apropiat sfârșitul, el a redactat o scrisoare, a strâns-o în mână și întinzându-se, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu în ziua de 17 martie. După o descoperire dumnezeiască în Biserica celor Doisprezece Apostoli, împăratul și patriarhul au primit porunca de a-l căuta pe „omul lui Dumnezeu”. La scurt timp, s-a descoperit că acest „om al lui Dumnezeu” era fiul lui Eufimian, care trăise ca un cerșetor în curtea acestuia, timp de șaptesprezece ani.

💠Împăratul a citit scrisoarea cu voce tare și toți au fost cuprinși de spaimă. La atingerea de sfintele sale moaște, bolnavii se vindecau, întrucât din trupul lui izvora un mir bine-mirositor.

Surse: https://www.crestinortodox.ro/

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.