Articole Evenimente

Conferința „Rugăciunea în viața de familie” – Pr. Constantin Necula – sâmbătă, 12 februarie 2022, orele 17:00

Scris de biserica

Sâmbătă, 12 februarie 2022, la orele 17:00, în biserica parohiei Sfânta Treime – Ghencea va avea loc conferința cu tema: „Rugăciunea în viața de familie”, susținută de către Pr. conf. univ. dr. Constantin-Valer Necula, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxa „Sf. Andrei Șaguna” din Sibiu. 

Cu ajutorul lui Dumnezeu si cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, în ajunul duminicii Vameșului si a Fariseului, când Biserica ne îndemnă la rugăciune, propunând modelul rugăciunii smerite a vameșului, părintele profesor Constantin Necula ne va sublinia rolul și importanța rugăciunii în viața de familie, totodată ne va indica și cele mai eficiente metode de rugăciune a părinților pentru copiii lor, dar și copiii, la rândul lor, se pot ruga pentru părinți.

Această conferință face parte dintre activitățile comunității parohiei noastre pentru participarea la Concursul National Catehetic: „Rugăciunea în viața mea”, organizat de către Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației.

Tema conferinței este direct legata de proclamarea anului 2022 in Patriarhia Română ca ,,An omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Vă așteptăm !!!