Articole Social Tinerii parohiei

Activităţile Departamentului pentru Tineret al Parohiei „Sfânta Treime – Ghencea”, desfășurate în decursul anului 2021

Scris de biserica

1. Proiectul „Sâmbăta educativă” – activități cu beneficiarii din Asociația Down Plus București desfășurat în perioada: ianuarie – martie 2021, cu reluare în noiembrie – decembrie 2021.

2. Foaia parohială – al treilea an de apariție bilunară.

3. Întâlnire on-line cu tinerii din parohia Sfânta Treime – Ghencea și Parohia Tuturor Sfinților – Milano Nord-Monza desfășurată pe data de 22.02.2021.

4. Proiectul cultural-filantropic “Ortodoxia românească în diaspora contemporană. Darul comuniunii în Biserica lui Hristos”, înscris în Concursul Național Catehetic „Biserica – Familia românilor de pretutindeni”, care a cuprins mai multe activități desfășurate în perioada 05.02.2021 – 10.03.2021.

5. Proiectul Cultural – Filantropic „Faptele iubirii aduc primăvara-n inimi”, Ediţia a IV-a, februarie – martie 2021. Au avut loc ateliere de recondiţionare mărţişoare şi de pictură, însoțite de o vizita la centrul de bătrâni „Dr. Dorina Ion”; și campania on-line “Ortodoxia peste graniţe. Modele de viață creștină în diaspora contemporană”.

6. Ateliere de povești on-line (Platforma ZOOM), coordonator: prof. Claudia Ilinca. În fiecare luni, la ora 18:00, în perioada: ianuarie – noiembrie 2021, au avut loc întâlniri educative cu copiii Grupului catehetic „Sfântul Iachint de Vicina”.

7. În data de 18.04.2021, a avut loc la Biserica „Sfânta Treime” – Ghencea conferința: „Este posibilă pocăința la tineri?” susținută de către pr. Vasile Ioana. În cadrul acestui eveniment s-a discutat despre pocăință în contextul vieții tinerilor de azi.

8. Campania „Primăvara – Anotimpul Învierii. Natură şi Sfințenie” Ediția a V-a. În perioada 15.04.2021 – 31.05.2021 a avut loc în mediu on-line campania de fotografie „Primăvara – Anotimpul Învierii. Natură și sfințenie”, în cadrul căreia copii și tineri cu vârsta între 10 și 35 de ani și-au exprimat creativitatea artistică pe tema „Dorul – foc mistuitor al românilor de pretutindeni”.

9. Pe parcursul lunii iunie, în cadrul Atelierelor de pictură și cusături tradiționale s-au pictat manual un număr de aproximativ 50 de cruci, care ulterior au fost vândute în cadrul Festivalului „Simt și mă îmbrac românește”.

10. Festivalul Costumului Tradiţional Românesc „Simt şi mă îmbrac româneşte”, Ediţia a V-a. În acest an, tema festivalului a fost ”România de peste graniță”, temă evidențiată printr-un vernisaj dedicat personalităților marcante din Diaspora românească. În cadrul festivalului, încununat cu parada costumelor tradiționale românești, au avut loc următoarele momente: a) Premierea participanților la campania de fotografie „Primăvara – anotimpul Învierii. Natură și sfințenie ” aflat la ediția a V-a; b) Ateliere de cusături pentru copii; c) Târg caritabil cu vânzare de prăjituri și cruciulițe pictate manual, având ca beneficiar Școala Rotileștii Mari, localitatea Câmpuri, județul Vrancea.

11. ”La Muzeu la ceas aniversar” – activităţi educative de vară. În data de 10.06.2021, 6 copii din grupul catehetic al parohiei, însoțiți fiind de trei părinți și de coordonatorul grupului, au vizitat Muzeul Național Cotroceni, la 30 de ani de la înființarea acestuia, aflând povestea muzeului și a Palatului Cotroceni.

12. În data de 15.07.2021, o parte de dintre membrii departamentului de tineret al parohiei noastre s-au deplasat în localitatea Câmpuri, județul Vrancea, pentru a oferi unui număr de 14 elevi, aflați sub coordoanarea doamnei învățătoare Maricica Stoica, rechizite și o imprimantă. Suma de 2500 de RON, strânsă în urma târgului din cadrul ”Festivalului iei”, a acoperit și un strict de alimente pentru doi elevi cu posibilități materiale reduse.

13. Tur pietonal în cadrul proiectului „CETATEA BUCUREȘTILOR. SPIRITUALITATE, TRADIȚIE, ISTORIE ȘI CULTURĂ”. Luni, 26. 07.2021, un grup format din 18 persoane, beneficiari ai Asociaţiei Down Plus Bucureşti, dar şi membri din departamentul pentru tineret al Parohiei Sfânta Treime – Ghenecea, au participat, alături de Pr. Paroh Ion Grădincea, la un tur pietonal al bisericilor din Centrul Istoric, înscris în proiectul „Cetatea Bucureștilor. Spiritualitate, tradiție, istorie și cultură”, organizat de către Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

14. Proiectul „Librăria cu Speranță”. Marți, 12.09.2021, după Sfânta Liturghie, 10 copii din clase primare au primit ghiozdane noi, penare echipate complet, caiete și materiale indispensabile activităților școlare. Astfel, s-a încheiat proiectul „Librăria cu speranță”, organizat în perioada 15.03.2021 – 31.08.2021 în parteneriat cu Librăria Chic, care pe parcursul perioadei menționate, a reușit să determine membrii parohiei și nu numai să ofere din puținul fiecăruia pentru a suține educația copiilor cu situație finciară mai puțin favorabilă.

15. Începând cu luna octombrie 2021, membrii atelierului de pictură și cusături tradiționale românești au pregătit podoabe de Crăciun lucrate și pictate manual cu scopul de a le vinde în cadrul Târgului cartabil organizat în apropierea Pranicului Nășterii Domnului Iisus Hristos.

16. Odată cu finalul anului și apropierea Crăciunului, a avut loc în parohia noastră proiectul cultural-filantropic „Bucurie de Crăciun din suflet de om bun”, aflat la a V-a ediție. Poiectul a cuprins trei evenimente destinate membrilor parohiei și nu numai:

a) Colectă de alimente neperisabile, desfășurată în perioada 6 – 18.12.2021. Aceste alimente au fost ulterior organizate și distribuite, în data de 18.12.2021, familiilor din parohie cu situație financiară precară.

b) Târg caritabil cu vânzare de prăjituri și ornamente de Craciun lucrate manual de către membrii Atelierului de pictură și cusături tradiționale româneșți. Târgul a avut loc duminică, 12.12.2021, după Sfânta Liturghie, iar fondurile strânse, în valoare de 3000 de lei, au fost donate unei familii cu o situație finaciară instabilă.

c) Concert de Crăciun suținut de copiii grupului catehetic ”Sfântul Iachint de Vicina” și tinerii din Corul ”Treimos” al parohiei noastre, duminică 19.12.2021, ora 17:30. După momentul muzical, atât copiii mici și mari, cât și adulții prezenți au avut bucuria de a asculta ”Povestea celor trei păstori”, relatată de dna. Adriana Ene, realizatoarea eminsiunii ”Bucuria poveștilor” (Radio Trinitas). Seara s-a încheiat cu vizita bătrânului Moș Crăciun.

17. Colindă în cartierele din parohie. Începând cu orele 17, în zilele de 22 și 23.12.2021, o parte dintre membrii grupului catehetic al parohiei și ai corului ”Treimos” au colindat bătrânii singuri din cartierele parohiei „Sfânta Treime” – Ghencea, dar și casele enoriașilor care au dorit să îi asculte.

18. În Ajunul Praznicului Nașterii Domnului, Mănăstirea Antim a primit grupuri de colindătorii, printre aceștia s-a numărat și un grup format din tinerii parohiei noastre, însoțiți de părintele diacon Marius Șerban.

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.