Evenimente

Despre cazul familiei doamnei doctor Camelia Smicală

Scris de biserica
În decursul unui an, 1 din 70 de copii finlandezi sunt puși în plasament, în total existând 18.000 de copii și adolescenți îndepărtați din propriile familii, conform OCTOBER MOVEMENT FINLAND. Peste 10.000 dintre aceștia sunt plasați definitiv, iar o cincime dintre ei sunt luați fără acordul lor sau al familiei.

Acesta este și cazul lui Mihai și al Mariei Smicală, doi copii de naționalitate româno-finlandeză, în prezent în vârstă de 14, respectiv 13 ani, care au fost scoși de sub custodia mamei lor de către Sistemul Social finlandez, în urma divorțului părinților, în 2015.

Agenții Serviciului Social se bazează pe falsa declarație a fostului soț finlanez care suține că doamna dr. Camelia Smicală ar fi vrut să răpescă copiii atunci când a decis, după divorț, să se mute alături de ei în alt oraș.

Abuzurile psihologice și fizice la care au fost supuși i-au determinat pe Mihai și, ulterior, pe Maria să fugă la sfârșitul anului 2019 din centrele de plasament unde erau ținuți. După mai bine de o lună în care au fost hăituiți, cei doi minori au fost prinși, iar în prezent se află într-o închisoare juvenilă de maximă securitate, neavând dreptul la vizite din partea avocatului, a autorităților române laice și clerice și, cu atât mai puțin, din partea mamei sau a surorii mai mari.

De-a lungul anilor, atât în ţară, cât şi în Diaspora, au avut loc mai multe manifestaţii de solidaritate cu privire la cazul doamnei dr. Camelia Smicală, printre care reamintim:
•manifestaţia din noiembrie 2017, organizată de către Coaliţia pentru familie, în faţa Ambasadei Finlandei din Bucureşti;
•inițiativele conduse de către PS Macarie al Europei de Nord, cea mai recentă fiind cea din data de 5 februarie 2020, când în Paraclisul Centrului Eparhial din Stockholm, a fost oficiată Slujba Acatistului Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”, pentru a veni în ajutorul familiei greu încercate;
•începând din ianurie 2020, un grup de manifestanţi este prezent pe termen nelimitat, în fiecare sâmbătă şi duminică, în intervalul 13.00 -14.00, în faţa Ambasadei Finlandei din Bucureşti.

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.