Articole

Din istoria neamului nostru ~ La data de 18 iulie 1938, trecea la cele veșnice Regina Maria a României

Scris de biserica

 

Din istoria neamului nostru

👑 La data de 18 iulie 1938, trecea la cele veșnice Regina Maria a României, lăsând în urmă un popor îndurerat căruia, timp de 13 ani, i-a fost o suverană devotată și pe care, de-a lungul vieții sale, l-a iubit cu inimă de mamă.
👑 Despre acest moment trist, Nicolae Iorga afirma: „A plecat dintre noi un suflet mare, o voinţă de oţel şi o inimă caldă. A simţit, a luptat şi a suferit cu noi şi pentru noi. Nici un dor al nostru nu i-a fost străin, nicio durere a noastră n-a rămas neştiută de dânsa. A dat sfatul cel bun şi mângâierea cea mai duioasă. Am fi cel din urmă dintre neamurile lumii dacă am uita-o”.
👑 Ca semn al dragostei și prețurii sale pentru această țară, în anul 1933, a redactat la Balcic, un testament simbolic, prin care a binecuvântat România și și-a exprimat dorința ca inima sa să fie adusă și așezată în Biserica Stella Maris, de la Balcic.
👑 Regina Maria a fost înmormântată la Mănăstire Curtea de Argeș, alături de Regele Ferdinand, iar inima sa, după o călătorie îndelungată, a fost adusă, la inițiativa Regelui Mihai I, în anul 2015, la Castelul Pelișor și așezată în camera în care aceasta a adormit întru Domnul.
Veșnică să îi fie pomenirea!

„Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţară pe care am văzut-o întregită, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnică printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi pricepută.” – fragment din Testamentul Reginei Maria

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.