Articole

Duminica a II-a după Paști: a Sfântului Apostol Toma

Scris de biserica

~Duminica a II-a după Paști: a Sfântului Apostol Toma ~

💠 Biserica trăiește din credința Apostolilor, iar modul în care Apostolii au arătat credința lor în Iisus Hristos cel Înviat este lumina credinței Bisericii.

💠 Mântuitorul, într-un mod pedagogic sau pastoral și pe un ton de mustrare, i-a arătat lui Toma realitatea sau adevărul Învierii Sale din morți printr-o dovadă palpabilă, fizică, de atingere a trupului Său înviat din morți.

💠 Sfântul Apostol Toma nu a mărturisit doar Învierea lui Hristos, ci și dumnezeirea Sa. Credința nu este o vedere fizică, trupească, prin simțuri, ci este o vedere spirituală, cunoașterea realităților spirituale nevăzute și netrecătoare.

💠 Evanghelia nu se referă doar la credința și convingerea lui Toma, ci se referă la toți cei care vor crede în Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu Cel nevăzut Care S-a făcut văzut prin întrupare pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire.

💠 Noi credem în Dumnezeu nu pentru ca să ne meargă mai bine aici în lume, să avem un avantaj trecător, ci noi credem în Dumnezeu, în Iisus Hristos Cel Înviat, pentru că vrem să trăim veșnic în iubirea Lui, adică să primim viața veșnică în comuniune cu El și cu Preasfânta Treime.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.