Articole

Duminica a III-a după Rusalii: despre grijile vieții

Scris de biserica

~ Duminica a III-a după Rusalii: despre grijile vieții ~

💠 Sfânta Evanghelie de astăzi ne arată sensul adevărat al vieții creștine și modul în care trebuie să trăim viața ca oameni liberi din punct de vedere spiritual.

💠 Mântuitorul Iisus Hristos vrea să ne spună că dacă avem conștiință curată și gândire dreaptă, viața noastră se umple de lumină. Acesta ne îndeamnă să avem mai întâi grijă de suflet și de dobândirea vieții veșnice netrecătoare, iar apoi să ne îngrijim de cele care sunt necesare vieții biologice.

💠 În Evanghelia acestei Duminici, Mântuitorul Iisus Hristos nu ne îndeamnă la lene, ci ne îndeamnă la eliberare de tirania grijilor de cele materiale.

💠 Întrucât Mântuitorul Hristos ne învață că Împărăția lui Dumnezeu trebuie să fie preocuparea primă și esențială a vieții noastre, Biserica a pus în practică această învățătură din Evanghelie și prin faptul că atât înainte de mâncare, cât și după mâncare rostim o rugăciune.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.