Articole

Duminica a IV-a după Paști: Vindecarea slăbănogului de la Vitezda

Scris de biserica

~ Duminica a IV-a după Paști: Vindecarea slăbănogului de la Vitezda ~

💠 În Evanghelia de azi se vorbește despre minunea prin care Mântuitorul Hristos a vindecat un slăbănog în zi de sâmbătă.

💠 Din lectura evanghelică se deduc două adevăruri de credință: mântuirea noastră este un dar al lui Dumnezeu și acest dar pretinde conlucrarea noastră cu harul lui Dumnezeu, pentru ca mântuirea să se transforme într-un bun al nostru.

💠 Slăbănogul din evanghelie este chipul omului căzut în păcat. El nu putea face nimic pentru a se mântui. În această stare se află și omul fără Hristos, căruia îi este cu neputință să se mântuiască, căci nimeni nu poate să-l ajute.

💠 Doar harul lui Dumnezeu, câștigat prin jertfă izbăvitoare de pe Cruce, este cel care îi oferă omului mântuirea ca dar obiectiv al lui Dumnezeu, pe care el poate să-l transforme în bun efectiv al său.

💠 Mântuitorul Iisus Hristos, vindecând pe acest slăbănog sâmbăta, a vrut să ne arate că tot timpul trebuie să săvârșim binele, și în zi de lucru, și în zi de sărbătoare, să arătăm iubire milostivă, ajutorare celor suferinzi, celor bolnavi, celor singuri.

💠 Dumnezeu cunoaște suferința fiecăruia, cunoaște și pocăința și speranța fiecăruia, și că, deși uneori ni se pare că Dumnezeu întârzie, totuși El vine, dar nu când dorim noi și cum dorim noi, ci când dorește El și când consideră El că e necesar pentru noi.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.