Articole

~Duminica a V-a din Postul Mare: a Civioasei Maria Egipteanca ~

Scris de biserica

~Duminica a V-a din Postul Mare: a Civioasei Maria Egipteanca ~

💠 Iacov și Ioan, fiii lui Zevedeu, au cerut Mântuitorului ceva pământesc, o slavă trecătoare sau o onoare deșartă din lumea aceasta, și anume să stea de-a dreapta și de-a stânga Sa în slavă.

💠 Botezul despre care vorbește Iisus este botezul suferinței și sângelui din timpul Patimilor Sale, culminând cu răstignirea Sa pe Cruce; iar paharul pe care Mântuitorul urmează să-l bea este însăși moartea Lui.

💠 Evanghelia ne cheamă să respingem ispita slavei deșarte prin smerenie, prin pocăință și post, prin mărturisirea păcatelor și prin împăcare cu cei pe care i-am supărat, prin milostenie și fapte de slujire a celor neglijați și neajutorați de cei din jurul lor.

💠 În această zi numită și Duminica Sfintei Cuvioase Maicii noastre Maria Egipteanca facem pomenirea ei, pentru că ea este un model de pocăință pentru toți oamenii.

💠 A fost o fată frumoasă, însă frumusețea ei i-a adus multe ispite, încât a căzut în multe păcate trupești, chiar și în timpul călătoriei sale spre Țara Sfântă. Dar când a voit ea să intre în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, o mână nevăzută a oprit-o să intre în sfântul lăcaș.

💠 Atunci a înțeles că viața ei era prea păcătoasă ca să poată intra în biserică și a hotărât să meargă în pustia Iordanului pentru a se pocăi de păcate.

Sursa: https://basilica.ro/predica-preafericitului-parinte-patriarh-daniel-la-duminica-a-v-a-din-postul-mare/

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.