Articole

Duminica a V-a după Paști: a femeii Samarinence

Scris de biserica

~ Duminica a V-a după Paști: a femeii Samarinence~

💠 Evanghelia de astăzi ne arată că Iisus Hristos nu este doar tămăduitor, sau vindecător de boli, așa cum am văzut în Duminica precedentă, ci Iisus Hristos este și Izvorul harului și al adevărului.

💠 Învățătura centrală a Evangheliei de astăzi este faptul că Iisus Hristos dăruiește lumii harul mântuitor. Iisus Hristos cere femeii samarinence apă ca să vadă dispoziția sufletului persoanei necunoscute, mai ales că între iudei și samarineni erau multe bariere mentale și culturale.

💠 Prin aceasta se vede că Evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos nu este destinată doar evreilor, ci este destinată în mod universal tuturor popoarelor, inclusiv celor de alt neam și de altă credință decât poporul evreu. Vedem aici o altă barieră mentală pe care Mântuitorul o demolează, și anume complexul superiorității bărbatului față de femeie.

💠 Apa cea vie adică harul vindecă pe om de păcat, îi schimbă viața, pentru că îi transformă dorința lui după fericirea trecătoare, în dorința de fericire veșnică.

💠 Din femeie păcătoasă, femeia Samarineanncă devine mărturisitoare a lui Hristos, o misionară care aduce la Hristos o cetate întreagă, și-L duce pe Hristos în cetatea Siharului, ca să schimbe și viața altora.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.