Articole

Duminica a VI-a din Postul Mare: a Floriilor

Scris de biserica

~Duminica a VI-a din Postul Mare: a Floriilor ~

­čĺá S─ârb─âtoarea Intr─ârii ├«n Ierusalim a Domnului Iisus Hristos este numit─â ├«n popor ╚Öi Floriile, de la florile pe care mul╚Ťimile ╚Öi copiii le purtau ├«n m├ón─â, aclam├ónd intrarea ├«n Ierusalim M├óntuitorului.

­čĺá Primul ├«n╚Ťeles al Intr─ârii ├«n Ierusalim a M├óntuitorului este acela de biruin╚Ť─â asupra mor╚Ťii lui Laz─âr ╚Öi, deci, pre├«nchipuire a ├«nvierii de ob╚Öte.

­čĺá Moartea spre care merge El, de╚Öi este o crim─â organizat─â de autorit─â╚Ťile politice ├«mpreun─â cu cele religioase, este prezentat─â de Sf├óntul Evanghelist Ioan ca o jertf─â de bun─âvoie.

­čĺá Intrarea Domnului ├«n Ierusalimul p─âm├óntesc este prefigurarea intr─ârii Sale ca om ├«n Ierusalimul ceresc. Participarea la via╚Ťa Bisericii este tainic o intrare ├«n Ierusalimul ceresc, ├«ntruc├ót Biserica ne ├«nva╚Ť─â ╚Öi ne ajut─â s─â r─âstignim p─âcatul din noi prin post, prin poc─âin╚Ť─â, prin rug─âciune, prin m─ârturisirea p─âcatelor.

­čĺá Florile pe care le purt─âm ├«n m├ón─â ├«n Duminica Floriilor reprezint─â florile virtu╚Ťilor adunate ├«n timpul postului. Purt─âm ├«n m├óini ramuri de salcie ├«ntruc├ót salcia se arat─â a fi cel mai smerit dintre copaci, deoarece ├«╚Öi pleac─â permanent ├«naintea Domnului crengile sale.

Sursa: volumul ÔÇśFoame ╚Öi sete dup─â DumnezeuÔÇÖ, Editura BASILICA, Bucure╚Öti, 2010, revizuit de autor ├«n anul 2011

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.