Articole

Duminica a VII-a după Sfintele Paști: a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic

Scris de biserica

~ Duminica a VII-a după Sfintele Paști: a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic ~

💠 Biserica Ortodoxă îi cinstește astăzi pe cei 318 Sfinți Părinți care au participat la primul Sinod Ecumenic. Acesta s-a desfășurat în anul 325, în orașul Niceea, şi a fost convocat de Sfântul Împărat Constantin cel Mare.

💠 Acest Sinod au fost combătute ereziile vremii, printre care și învățătură greșită a lui Arie care se raporta cu o înțelegere pur omenească la Taina Întrupării Mântuitorului, știrbindu-I Acestuia calitatea dumnezeirii Sale. De asemenea, la acest Sinod au fost formulate primele articole ale Simbolului de Credință.

💠 Un rol important în cadrul Sinodului de la Niceea l-a avut Sfântul Spiridon. Fără a se folosi de un limbaj sofisticat, a demonstrat celor prezenți cum Dumnezeu este unul în ființă, dar întreit în persoane.

💠 A luat o cărămidă în mâna stângă și le-a spus că deși este un singur obiect, ea este alcătuită din trei elemente: pământ, apă și foc. Minunea făcută l-a convins pe un filozof, adept al învățăturii lui Arie, să devină ortodox.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.