Articole

~ Duminica a XVII-a după Rusalii: a femeii cananeence ~

Scris de biserica

~ Duminica a XVII-a după Rusalii: a femeii cananeence ~

💠 Această Evanghelie ne arată trei virtuți deosebite ale femeii cananeence: credința puternică, smerenie adâncă și rugăciune stăruitoare, toate trei izvorâte din iubirea ei de mamă îndurerată care se identifică întru totul cu suferința fiicei sale.

💠 Femeia cananeeancă devine un dascăl pentru toți oamenii credincioși, arătând că strigarea ei „Doamne miluiește” a devenit cea mai concentrată rugăciune a Bisericii.

💠 Smerenia nu este lașitate, ci este cunoaștere a limitelor proprii și în același timp speranță sau încredere în ajutorul lui Dumnezeu.

💠 Evanghelia ne arată importanța rugăciunii nu doar pentru noi înșine, ci și rugăciunea pentru alții, mai ales pentru cei care nu știu să se roage, nu vor să se roage sau nu mai pot să se roage.

💠 Așadar, fiecare om care se apropie de Iisus Hristos, în stare de credință, smerenie și rugăciune, va fi ascultat de El, mai ales când acesta se roagă pentru cei care nu se mai pot ruga pentru ei înșiși.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.