Articole

Gând cu privire la trista zi de 6 mai 2018 – ultimul drum pământesc al Părintelui Ştefan Stănculescu

Ziua de 6 mai, 2018, a fost o zi de mare încărcătură emoțională pentru parohia noastră. Preoți și credincioși l-am condus pe ultimul drum pământesc pe Părintele, preot slujitor la Biserica Sfânta Treime Ghencea timp de 20 de ani (1995 – 2015).

Sfinția Sa s-a mutat la Domnul în seara zilei de 3 mai și a fost depus la Biserica „Apostol din Tabaci” (cartierul Timpuri Noi), pe seama căreia a fost îmbisericit în anul 2015, când s-a pensionat.

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă, credincioși, atât din parohia noastră, cât și din celelalte parohii din Alexandria, unde părintele a slujit, fii duhovnicești ai acestuia și nu numai, au stat la căpătâiul său, luându-şi rămas bun de la cel care i-a povățuit atâția ani.

Slujba înmormântării a avut loc duminică, 6 mai, orele 13:00, în prezența unui sobor impresionant de preoți, condus de către Pr. SEBASTIAN STOICA, secretar al Protoieriei Sector V Capitală, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și a credincioșilor.

În drum spre cimitirul Sf Ilie – Prelungirea Ghencea, cortegiul funerar a oprit la Biserica Sfânta Treime – Ghencea, unde era așteptat de credincioșii pe care părintele i-a păstorit timp de 20 de ani, și unde a fost oficiată, în interiorul locașului de cult, o rugăciune de pomenire, cortegiul înconjurând, mai apoi, biserica.

Deși biserica noastră a mai pierdut un părinte, Dumnezeu a câștigat în Împărăția Sa încă un slujitor, iar noi credincioșii, un rugător la Tronul Ceresc. Să ne rugăm așadar ca Domnul să aibă grijă de sufletul său și să îl așeze între cei drepți ai Săi!

 

Dumnezeu să îl odihnească!

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.