Evenimente

Hramul bisericii – Sfânta Treime

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, am prăznuit şi anul acesta hramul principal al bisericii noastre, Sfânta Treime. Ca în fiecare an, a fost prilej de mare bucurie duhovnicească. Prăznuirea a început duminică seara cu slujba Acatistului Preasfintei Treimi, urmată de pregătirile pentru hram făcute de credincioşii parohiei. Luni, 20 iunie, a fost săvârșită Sfânta Liturghie şi slujba parastasului pentru ctitorii bisericii de către un sobor de preoţi de la parohiile vecine invitaţi de parohul bisericii, pr. Ion Grădincea. Biserica, deşi spaţioasă, a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi prezentă la Sfânta Slujbă. Cu toţii, şi clerici, şi credincioşi, am trăit bucuria sărbătorii Sfintei Treimi, căreia I-am multumit pentru toate darurile cu care ne-a învrednicit pe noi, comunitatea bisericii Sfânta Treime Ghencea. La final credincioşii au primit şi hrană materială, câte o porţie de mâncare pregătită de noi toţi pentru această zi.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat şi anul acesta cu toate cele trebuitoare serbării, multumim smerit şi cu dragoste fraților preoți prezenți pentru bucuria şi onoarea pe care ne-au făcut-o, binecuvântând sărbătoarea noastră cu prezenţa sfințiilor lor şi nădăjduim să reuşim în continuare să aducem bucurie duhovnicească şi materială credincioşilor noştrii. (Se pot vedea fotografii în secţiunea „poze” cu principalele momente ale sărbătorii)
pr. Ion Grădincea

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.