Articole

În această zi se face pomenirea Sfinților Cuvioși Ioan Casian și Gherman

Scris de biserica

~ În această zi se face pomenirea Sfinților Cuvioși Ioan Casian și Gherman ~

💠 Cuviosul Ioan Casian s-a născut în provincia romană Scythia Minor, în anul 360. A fost atras încă de mic de viață monahală. La vârstă de 17 ani, pleacă în Palestina împreună cu prietenul lui Gherman.

💠 Vor rămâne amândoi, timp de doi ani, într-o mănăstire din Betleem, unde se adâncesc în canonul vieții monahale, apoi părăsesc Palestina pentru Egipt, din dorința de a cunoaște viața și învățătura marilor asceți.

💠 După un timp îl cunosc pe Sfântul Ioan Gură de Aur la Constantinopol. Acesta îl hirotonește diacon pe Casian și preot pe Gherman, potrivit vârstei lor. În anul 405, cei doi merg la Roma, unde încearcă să-l apere pe Sfântul Ioan Gură de Aur, care fusese exilat pentru a două oară.

💠 Se presupune că aici, la Roma, Gherman a trecut la cele veșnice. Hirotonit preot, Casian ajunge la Marsilia, unde în anul 415, întemeiază două mănăstiri, una pentru bărbați și alta pentru femei.

💠 Sfântul Ioan Casian este considerat întemeietorul monahismului în Franța și ocrotitorul Marsiliei. Se pare că aici a murit în jurul anului 435.

Sursa: https://m.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfintii-cuviosi-ioan-casian-gherman-99453.html

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.