Evenimente

Mitropolitul Teofan încurajează cetățenii să participe la referendum

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a transmis un mesaj credincioșilor, în ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci, încurajându-i să participe la referendum-ul pentru definirea familiei, care va fi organizat în ziua de 7 octombrie 2018. 

Înaltpreasfinția Sa a spus că „ne apropiem de ziua cea mare în care orice conștiință creștinească și românească este chemată să se implice în apărarea familiei prin modificarea Constituției în sensul de definirea a căsătoriei în exclusivitate formată din bărbat și femeie”.

Mitropolitul Moldovei nădăjduiește că românii „ortodocși, neortodocși, care cred puternic în Dumnezeu sau poate au la baza convingerii lor altceva, dar sunt atașați valorilor familiei, să se prezinte în ziua respectivă la vot” pentru că importanța acestui referendum nu „poate fi depășită de vreo altă lucrare care are loc în această perioadă”.

„Cu gândul la strămoșii, părinții, copiii noștri, cu gândul la neamul nostru, cu gândul la viitorul Europei și al lumii este de bine ca în ziua de 7 octombrie sau în ziua în care se va organiza referendumul, să fim cu toții acolo cu iubire cu iertare, dar și cu îndrăzneală sfântă pentru a ne mărturisi crezul nostru lăuntric cel mai adânc” a încurajat ascultătorii Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Mesajul Înaltpreasfinției Sale a fost transmis pe pagina de Facebook a Parohiei Vovidenia Botoșani, după oficiarea Sfintei Liturghii la Mănăstirea Lebăda.

Demersul referendumului a fost sprijinit de Coaliția pentru Familie care este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă tuturor celor care împărtășesc valorile familiei tradiționale.

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.