Evenimente

Parohia Sfânta Treime – Ghencea Vă invită la evenimentul „Centenarul Marii Uniri: tradiție, credință, ideal”

Scris de biserica

„Cheia istoriei nu se află însă în istorie, ci în oameni. Iar oamenii au ca instrument pentru a schimba lumea, iubirea.”

La 100 de ani de la Marea Unire, iubirea jertfelnică de patrie și neam a strămoșilor noștri nu a fost uitată – prin tradiția mereu vie, prin credința biruitoare și mai ales prin idealul mereu actual, care ne ține împreună ca popor.

Astfel, pentru că memoria reușește să străbată timpul și pentru că readucerea trecutului în prezent ne asigură continuitatea de-a lungul istoriei, Parohia Sânta Treime – Ghencea – Departamentul pentru Tineret al Parohiei, prin finanțarea de către ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, are onoarea de a vă invita la spectacolul „Centenarul Marii Uniri: tradiție, credință, ideal”.

Evenimentul va avea loc în Sala de Festivități a Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, începând cu orele 17:00.

Programul va include momente de teatru și muzică, pregătite de tinerii noștri, dar și moment de dans popular, susținut de Trupa de dans popular românesc „Larisa si Marin Barbu”, căreia îi mulțumim pentru că a raspuns invitației noastre și a decis, prin prezența sa, să susțină acest eveniment.

Totodată, prin acest proiect cultural, nu urmărim doar promovarea valorilor tradiționale și a conștiinței de neam, ci și aducerea în atenție a importanței implicării beneficiarilor noștri – copii și tineri, membri ai Asociației Down Plus București – în activități diverse, menite să îi ajute în dezvoltarea lor.

Considerând că „numai întoarcerea noastră către trecut ne dă forță faptelor de azi”(Nicolae Iorga), vă așteptăm în număr cât mai mare să sărbătorim împreună 100 de ani de Unire în cuget, credință și simțiri!

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.