Articole

Picaturi de nadejde la cumpana dintre ani

Iata, ca ne apropiem din nou de marea sarbatoare a Craciunului si de sfarsitul unui nou an.Oare cum ne pregatim fiecare dintre noi inimile pentru venirea lui Hristos?

In istoria mantuirii neamului omenesc, Darul e legat de praznicul Nasterii Domnului, caci Fiul este Darul oferit lumii de catre Dumnezeu. De Sarbatori, indeopste, ni se face tare dor de Dumnezeu.Constient sau nu vrem sa fim cat mai aproape de El. Omul simte nevoia sa daruiasca in preajma Craciunului si cred ca asta e un lucru minunat. Stim cu totii ca in urma cu 2000 de ani, un Prunc Sfant S-a nascut.Cred ca exista in constiinta noastra sadita mahnirea ca nu am stiut a-L intampina cum se cuvine. Cumva, tainic, daruind de Craciun dorim sa ne rascumparam greseala de atunci. Insa ar trebui sa daruim mereu. Pe sarmani ii avem pururi cu noi, ei trebuie sa manance si sa se imbrace mereu, nu doar de Craciun si de Pasti. Cred cu tarie ca milostenia e un mod de a invata sa iubesti. Poate ca imi vei spune: “Da, stiam asta…nu-i nimic nou!”, dar oare cati dintre noi o mai facem?

Milostenia noastra trebuie sa fie mult mai profunda decat a lasa un banut in mana degeranda a unui sarac, care este doar prima treapta a iubirii fata de cel care cere. Noi “rupem” ceva din buzunar pentru a invata sa rupem ceva si din sufletul nostru pentru aproapele. De multe ori un zambet, o vorba calda, o incurajare fac mai mult decat un banut dat din “obligatie morala”. Porunca avem sa ne iubim , deci cu atat mai usor este sa avem ingaduinta fata de cineva care ne cere, de cineva care are nevoie de noi. Dumnezeu ne cheama sa avem grija unii de altii. Ne cheama sa-i fim colaboratori in aceasta grija a Lui de noi insine si de semenii nostrii.As vrea sa ne incurajam unii pe altii si sa ne unim impreuna in rugaciune , mai mult ca oricand.Sa ne ajutam sa ne invingem aceste patimi trupesti si sufletesti ca sa putem gusta bucuria acestei mari sarbatori . Vom cauta ,nadajduind in ajutorul lui Dumnezeu, sa aratam ca harul lucreaza si acum, in aceasta vreme, ca e posibil sa fim crestini cu toate ca lumea arata cum arata. Doamne, ajuta!

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.