Evenimente

Preot ortodox impuscat in Siria

Miercuri 25 Ianuarie 2012, Ieromonahul Vasile (Nassar) a murit in urma impuscaturilor unor grupuri inarmate in Hama, Siria. Un cleric de la Patriarhia Antiohiei le-a relatat celor de la romfea.ro faptul ca Pr. Vasile a fost omorat in timp ce ingrijea un frate. Mai precis, Pr. Vasile a primit un telefon ca sa ajute un credincios din Hama, care a fost victima unor grupuri inarmate. In momentul in care Pr. Vasile a sosit la fata locului si a acordat primele ajutoare celui ranit, un glont a strapuns pieptul si bratul stang al parintelui. Imediat un alt preot l-a tarat plin de sange intr-o alta cladire, pentru a-l salva. Insa, mucenicul Pr. Vasile a trecut la cele vesnice dupa 30 de minute din pricina hemoragiei. Inmormantarea a avut loc joi, 26 Ianuarie 2012 la biserica Sf. Gheorghe din Hama.

Fericitul parinte Vasile s-a nascut in anul 1982, si a absolvit Facultatea de Teologie din Balamant.

Crestini si musulmani i-au spus ramas bun parintelui Vasile care a fost ucis Miercuri 25 ianuarie in urma impuscaturilor unor grupuri teroriste. Inmormantarea Pr. Vasile s-a desfasurat intr-o atmosfera emotionanta la biserica Sf. Gheorghe, Hama.

Fericitul parinte Vasile a devenit primul cleric ortodox care a fost ucis prin impuscare in Siria.

(Traducere Sfanta Manastire Pantocrator)

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.