Evenimente

Preot ortodox impuscat in Siria

Miercuri 25 Ianuarie 2012, Ieromonahul Vasile (Nassar) a murit in urma impuscaturilor unor grupuri inarmate in Hama, Siria. Un cleric de la Patriarhia Antiohiei le-a relatat celor de la romfea.ro faptul ca Pr. Vasile a fost omorat in timp ce ingrijea un frate. Mai precis, Pr. Vasile a primit un telefon ca sa ajute un credincios din Hama, care a fost victima unor grupuri inarmate. In momentul in care Pr. Vasile a sosit la fata locului si a acordat primele ajutoare celui ranit, un glont a strapuns pieptul si bratul stang al parintelui. Imediat un alt preot l-a tarat plin de sange intr-o alta cladire, pentru a-l salva. Insa, mucenicul Pr. Vasile a trecut la cele vesnice dupa 30 de minute din pricina hemoragiei. Inmormantarea a avut loc joi, 26 Ianuarie 2012 la biserica Sf. Gheorghe din Hama.

Fericitul parinte Vasile s-a nascut in anul 1982, si a absolvit Facultatea de Teologie din Balamant.

Crestini si musulmani i-au spus ramas bun parintelui Vasile care a fost ucis Miercuri 25 ianuarie in urma impuscaturilor unor grupuri teroriste. Inmormantarea Pr. Vasile s-a desfasurat intr-o atmosfera emotionanta la biserica Sf. Gheorghe, Hama.

Fericitul parinte Vasile a devenit primul cleric ortodox care a fost ucis prin impuscare in Siria.

(Traducere Sfanta Manastire Pantocrator)

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.