Evenimente

Valorile Creştine ale Familiei, Conferinţă, joi 07 aprilie

În data de 7 aprilie 2011, Parohia Sfânta Treime Ghencea, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului-sector 5 prin Centrul Unic de Voluntariat Comunitar şi World Vision Romania au organizat o dezbatere cu tema “Valorile Creştine ale Familiei” pentru membrii comunităţii sectorului 5, respectiv elevi de liceu. Dezbaterea a avut loc la şcoala nr.135 – sala de festivităţi. Au fost prezenţi elevi din liceele din sectorul 5.   Moderatorii acestui eveniment au fost: Părintele Cristian Galeriu, Avocat Silviana Barbu, Mariana Arnautu, specialist programe educaţionale şi pr Ion Grădincea. Acţiunea a făcut parte dintr-o serie de proiecte dezvoltate de Centrul Unic de Voluntariat Comunitar al sectorului 5, Parohia Sfânta Treime Ghencea şi World Vision Romania, proiecte care doresc sa cultive conştiinţa comunităţii prin promovarea spiritului şi a valorilor creştine.

 

S-a observat interesul elevilor prezenţi pentru această temă prin întrebările puse şi prin problematica ridicată. Cei trei organizatori şi-au exprimat dorinţa de a continua seria acestor conferinţe, plecând de la ideea că dacă tinerii nu vin la biserică, poate veni biserica la ei. Mai mult, ceea ce se poate considera succesul acţiunii este participarea activă a acestora cu întrebări şi opinii, iar nu un monolog al moderatoruilor pe o temă anume. Pe viitor se poate avea în vedere ca aspect central al acestor conferinţe chiar organizarea cu o participare activă a eleviror, prin pregătirea unei palete de întrebări şi provocări care să-i mobilozeze tot mai mult.

 

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.