Articole

~ Astăzi se face pomenirea Sfântului Cuvios Vadim, arhimandritul ~

Scris de biserica

~ Astăzi se face pomenirea Sfântului Cuvios Vadim, arhimandritul ~

💠În timpul împărăţiei persanului Sapor, Sfântul Vadim era stareţul unei anumite mănăstiri, fiind vestit şi pentru marea lui milostenie. La porunca lui Sapor, acesta a fost aruncat într-o închisoare împreună cu şapte dintre ucenicii săi.

💠De asemenea, închis în acea închisoare se afla şi un prinţ pe nume Nirsan, şi el creştin. Ei zilnic erau scoşi afară şi bătuţi cumplit. Prinţul Nirsan mai cu seamă era la capătul puterilor; el se gândea să se lepede de credinţă şi să se închine soarelui, aşa cum voiau persanii.

💠Lucrul a fost cum nu se poate mai pe placul lui Sapor, care îi promitea printre altele lui Nirsan şi împroprietărirea cu toate domeniile şi cu toată zestrea mănăstirii stăreţite de Vadim, dacă însuşi Nirsan cu mâna lui îi va tăia capul stareţului.

💠Nirsan a făcut aceasta. El s-a aplecat ca un laş asupra capului lui Vadim, lovindu-l de mai multe ori până când a reuşit să-l ucidă; dar imediat după aceea, cuprins de disperare, s-a sinucis cu aceeaşi sabie. Sfântul Vadim a luat mucenicia în anul 376.

Surse: https://basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.