Articole

~Azi se pomenesc Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie, și a cei treizeci și șase împreună cu dânșii~

Scris de biserica
  1. ~Azi se pomenesc Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim, Pompie, și a cei treizeci și șase împreună cu dânșii~

💠 Acești patruzeci de mucenici din Africa au trecut la Domnul, în timpul domniei împăratului Deciu, pentru că au refuzat să lepede credința în Hristos. Guvernatorul provinciei, Fortunian, a poruncit ca treizeci și șase dintre ei să fie omorâți prin tăierea capului.

💠 Sfinții Mucenici Terentie, African, Maxim și Pompie, însă au fost aruncați în închisoare, fiind legați în lanțuri. Aici li s-a arătat un înger al Domnului, i-a eliberat din lanțuri și i-a hrănit pe mucenici. Ei au fost scoși afară și torturați, apoi iar aruncați în temniță.

💠 Guvernatorul a poruncit ca în locul unde erau ținuți aceștia să fie aruncați șerpi veninoși și scorpioni, pentru ca mucenicii să moară în chinuri. Dar necuvantatoarele nu s-au atins de ei.

💠 Guvernatorul văzând că nu reușește să-i ucidă pe cei patru mucenici, a poruncit, în cele din urmă, omorârea lor prin decapitare. Fiind aduși la locul execuției, ei au cântat în psalmi aducând laude lui Dumnezeu. Cu toții au luat cununa muceniciei în anul 250.

Sursa:https://m.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfintii-mucenici-terentie-african-maxim-pompie-118484.html

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.