Social

Construirea unui centru social

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor sociale tot mai mari ale credincioşilor noştrii, pentru a îndeplini cât mai activ slujirea semenilor ca o continuare a slujirii liturgice, pentru că pe Dumnezeu îl slujim, slujind pe oameni, pentru toate acestea şi nu numai, Biserica noastră a iniţiat construirea unui Centru de Asistenţă Socială pe terenul din curtea bisericii.
Biserica noastră are deja o activitate deosebită pe tărâm social: sunt mai mulți ani de când, zi de zi, aproximativ 15-20 de familii primesc masa de prânz pe cheltuiala bisericii, printr-o firmă de catering. La aceasta se adaugă ajutorarea diverselor persoane sau familii, atunci când noi le descoperim sau când aceştia vin la noi. Deasemenea, cu ocazia marilor sărbători ca şi de hramul bisericii, se fac pachete cu alimente, pachete consistente, (5-10 kg) sau se pregăteşte mâncare caldă care se trimite celor nevoiaşi. Cu astfel de ocazii se trimit în jur de 100 de porţii.
Pentru a coordona şi diversifica activitatea noastră socială, am început demersurile pentru constuirea unui complex social modern, unde să avem capacitatea, spaţiul şi toate cele necesare pentru o activitate socială la nivelul timpurilor de astăzi.
În acest sens am demarat formalităţile necesare și astfel am obţinut binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel pentru a realiza acest Proiect, am obținut de la Primăria Sectorului autorizația de construire necesară.
În ce constă demersul nostru? Am dori să facem o construcţie de aproximativ 1800 mp desfăşuraţi, împărţită astfel: la subsol sa avem diverse spaţii de depozitare, tehnice şi alte utilităţi; la parter, o sală de mese unde să poată lua masa aproximativ 100 de persoane nevoiaşe; tot aici cele necesare acestei activităţi, birouri, etc; la etajele 1 şi 2 spaţii de cazare pentru aproximativ 50 de persoane nevoiaşe; la etajul 3 săli de asistenţă socială pentru diverse activităţi şi deasemenea o sală mare de conferinţe sau întâlniri.
Practic am dori să asigurăm masă zilnică pentru aproximativ 100 de persoane nevoiaşe şi cazare pentru aproximativ 50 de persoane nevoiaşe.
Denumirea acestui centru social este: ”Ansamblu rezidențial pentru asistenţă socială Sfânta Treime – Izvor de milostenie”.
În felul acesta sperăm să alinăm şi noi, măcar pentru cîţiva dintre semenii noştrii, durerea şi suferinţa şi singurătatea. În felul acesta ne alăturăm şi noi întregii activităţi pe care Biserica Ortodoxă Română o desfăşoară pe tărâm social. În felul acesta ne străduim să coborâm pe Hristos în sufletele semenilor noştrii aflaţi în lipsuri, pentru ca aceştia să înţeleagă că El, Domnul Hristos nu i-a părăsit, ci prin noi, le poartă mereu de grijă. În felul acesta şi noi, slujitorii Săi, ne străduim să ne îndeplinim cât mai complet şi complex misiunea la care El ne-a chemat.

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.