Articole

~ Din istoria neamului nostru ~

Scris de biserica

~ Din istoria neamului nostru ~

💠 În urmă cu 32 de ani, la data de 30 martie 1989, trecea la Domnul un mare duhovnic al neamului nostru – Părintele Nicolae Steinhardt.
💠Acesta s-a născut la data de 29 iulie 1912, iar în tinerețe s-a remarcat ca eseist și publicist.
💠 În anul 1959 este arestat, iar următorii 5 ani și-i petrece în mai multe închisori comuniste. Cel mai important moment legat de acești ani grei este cel al convertirii sale, când, evreu fiind, primește Sfântul Botez de la Părintele Mina Dobzeu, în penitenciarul Jilava.
💠 În anul 1980 este tuns în monahism la Mănăstirea Rohia, de către Episcopul Justinian Chira, trăindu-și ultimii ani în rugăciune și ascultare.
💠 A lăsat în urmă numeroase texte, impresionante ca valoare literară. Dintre toate însă, „Jurnalul fericirii” reprezintă dăruirea totală a sufletului vrednicului părinte, pentru toți cei care vor să se apropie mai mult de comuniunea cu Dumnezeu cel viu.
Veșnică să îi fie pomenirea!
+
„Îl slăvim pe Hristos mai întâi săvârșind cele menționate de El însuși: dând să mănânce flămânzilor, dând de băut însetaților, primind pe cei străini, îmbrăcând pe cei goi, cercetând pe bolnavi și mergând să-i vedem pe cei ferecați în temniță”, spunea Părintele Nicolae Steinhardt, monahul de la Rohia închis, la rândul său, în temniţele comuniste.

Astăzi, 30 martie, se împlinesc 32 de ani de la trecerea la cele veșnice a Părintelui Nicolae Steinhardt. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească unde cei drepţi se odihnesc!

Sursa: https://doxologia.ro/parintele-nicolae-steinhardt

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.