Articole

~ Duminica a III-a din Postul Mare: a Sfintei Cruci ~

Scris de biserica

~ Duminica a III-a din Postul Mare: a Sfintei Cruci ~

 

💠 Mântuitorul Iisus Hristos ne arată că cine dorește să vină după El trebuie mai întâi să se lepede de sine, să-și ia crucea sa și să-I urmeze. Așadar lepădarea de sine, purtarea sau asumarea crucii și urmarea lui Hristos sunt cele trei condiții pentru a fi creștin.

💠 Lepădarea de sine nu înseamnă desființarea sau anularea de sine, ci schimbarea modului egoist de a viețui, când centrul vieții noastre nu mai suntem noi înșine, ci El. Lepădarea de sine este o eliberare a sufletului de propriul egoism și narcisism.

💠 În Evanghelia de astăzi, Crucea poate însemna recunoașterea unei neputințe și a unei suferințe personale, recunoașterea finitudinii și fragilității condiției umane. Suntem îndeamnați să luăm crucea, să o asumăm, să o purtăm venind cu ea la Hristos și să facem din ea drum spre Înviere.

💠 Evanghelia de astăzi leagă taina Crucii de taina Învierii. Cel ce poartă crucea sa urmând lui Hristos merge spre înviere. Lumina harului Împărăției lui Dumnezeu intră tainic în sufletul omului credincios și în viața sa.

Sursa: https://basilica.ro/predica-preafericitului-parinte…/

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.