Articole

Duminica a IV-a din Postul Mare: a Sfântului Ioan Scărarul

Scris de biserica

~ Duminica a IV-a din Postul Mare: a Sfântului Ioan Scărarul~

💠 Evanghelia ne arată în mod concentrat trei mari lucrări pe care le-a săvârșit Mântuitorul Iisus Hristos, și anume: a vindecat de îndoială pe tatăl copilului bolnav, a vindecat pe copil de boală și a vindecat pe ucenicii Săi de nepricepere duhovnicească privind izgonirea demonilor din om.

💠 Deși suferea doar copilul, toată suferința lui se transfera și tatălui său. Vedem, deci, cum Mântuitorul Iisus Hristos are milă atât de tatăl copilului, care se pocăiește recunoscându-și puțina lui credință, cât și de copilul pe care îl eliberează de duhul mut și surd.

💠 Când omul postește, se smerește, iar cu cât se smerește mai mult, cu atât rugăciunea sa devine mai fierbinte. Prin smerenie, omul se golește de sine sau de egoism și se umple de prezența iubitoare, mântuitoare și sfințitoare a lui Dumnezeu.

💠 Mântuitorul Iisus Hristos ne arată cât de necesară, de vie și de puternică, de eliberatoare de patimi drăcești și duhuri necurate, de boală și neputință este rugăciunea unită cu postul.

💠 Sfântul Ioan Scărarul a fost un dascăl al rugăciunii, al ostenelilor, al nevoinței și al pocăinței. În cartea sa numită „Scara virtuților” sau „Scara Paradisului” ne arată cum trebuie să ne eliberăm de patimi și să dobândim virtuțile.

Sursa: https://basilica.ro/predica-preafericitului-parinte-patriarh-daniel-la-duminica-a-iv-a-din-postul-mare/

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.