Articole

Duminica Lăsatului sec de carne: a Înfricoșatei Judecați

Scris de biserica

~ Duminica Lăsatului sec de carne: a Înfricoșatei Judecați ~

💠 Judecata Finală va fi înfricoșătoare prin contextul tulburărilor din Univers care o preced: „soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui” (Matei 24:29).

💠 Judecata Universală este înfricoșătoare prin forma ei, adică prin solemnitatea și universalitatea ei, deoarece Mântuitorul Iisus Hristos vine cu slavă și cu putere multă împreună cu toți sfinții îngeri ca să judece toate neamurile, adică toate popoarele și toate generațiile.

💠 Această judecată este înfricoșătoare și prin conținutul ei neprevăzut pe care îl descoperă: Nimeni dintre pământeni, nici cei milostivi, nici cei nemilostivi nu vor putea înțelege cum în oamenii flămânzi și însetați, străini și săraci, bolnavi și întemnițați este tainic prezent Iisus Hristos.

💠 Surprinzător va fi și faptul că oamenii vor fi judecați nu numai pentru faptele lor rele, ci și pentru binele pe care puteau să-l facă, dar nu l-au făcut. Dumnezeu va evalua faptele oamenilor potrivit criteriului iubirii milostive.

Sursa: https://basilica.ro/predica-patriarhului-romaniei-la-duminica-infricosatoarei-judecati/

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.