Articole

În această zi, Biserica Ortodoxă Română îi pomenește pe Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie și cei împreună cu ei

Scris de biserica

~ În această zi, Biserica Ortodoxă Română îi pomenește pe Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie și cei împreună cu ei ~

💠Între creştinii din oraşul Corint, care încercau să scape de prigoana păgână romană, fugind în munţi, era şi o femeie pe nume Rufina. Fiind însărcinată, cu greu se putea ţine de grupul creştinilor fugari.

💠După ce a parcurs o bună parte din drumul spre refugiul ales, rămânând fără puteri, s-a oprit şi ascunzându-se, după câteva zile, a născut acolo un băiat căruia i-a pus numele Codrat. Peste alte câteva zile, Rufina a murit, Codrat rămânând orfan. Dumnezeu a avut grijă de micul orfan, astfel încât el a fost găsit de oameni credincioşi care l-au crescut şi i-au purtat de grijă.

💠Codrat a crescut şi a ajuns doctor, tămăduind boli trupeşti şi sufleteşti.

💠Împreună cu câţiva dintre prietenii săi, Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel şi Crescent, Codrat a hotărât să se retragă în sihăstrie.

💠În timpul persecuţiei împăratului Deciu, Jason a fost trimis de acesta în Corint pentru a judecat pe cetăţenii care nu doreau să părăsească creştinismul. Între cei chemaţi la judecata delegatului imperial Jason a fost şi Codrat, care mărturisind credinţa sa în Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi neacceptând să se închine zeităţilor păgâne, a fost supus supliciilor şi martirizat prin decapitare.

💠Mărturisind cu aceeaşi putere credinţa în Domnul nostru Iisus Hristos şi prietenii săi Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel şi Crescent au suferit moarte martirică la ordinul delegatului imperial Jason.

Surse: https://basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.