Articole

În această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Ilarion cel Nou

Scris de biserica

~ În această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Ilarion cel Nou ~

💠 Sfântul Ilarion cel Nou, egumenul Mănăstirii Palechitului şi-a pus viaţa în slujba Domnului de la o vârstă fragedă şi a petrecut mulţi ani ca pustnic.

💠 Pentru viaţa sa sfântă, fără cusur, a fost hirotonit preot şi mai apoi egumen al Mănăstirii Palechitului, de lângă Dardanele. Sfântul Ilarion a primit de la Dumnezeu darul înaintevederii şi a facerii de minuni.

💠 Prin rugăciune a adus ploaia în timpul unei secete şi asemeni profetului Elisei a despărţit apele unui râu, a izgonit fiarele rele de pe holde, le-a umplut mrejele pescarilor cu peşte atunci când nu puteau pescui nimic şi a făcut multe alte minuni. Mai mult de atât, el vindeca bolnavii şi izgonea demonii.

💠 Sfântul Ilarion a pătimit în Joia cea Mare şi Sfântă în anul 754, când comandantul de armată Lakhanodrakon a atacat pe neaşteptate mănăstirea Palechitului în căutarea închinătorilor la icoane. Sfântul Ilarion a murit în timpul acestei persecuţii pentru că a cinstit sfintele icoane.

Sursa: http://www.calendar-ortodox.ro/

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.