Articole

Duminica a II-a din Postul Mare: a Vindecării slăbănogului din Capernaum, a Sfântului Grigorie Palama

Scris de biserica

~ Duminica a II-a din Postul Mare: a Vindecării slăbănogului din Capernaum, a Sfântului Grigorie Palama~

💠 Duminica a doua din Postul Mare vrea să ne transmită adevărul de nezdruncinat al Bisericii că noi îl putem trăi pe Dumnezeu.

💠 Dumnezeu se poate coborî în inima omului prin energiile care nu sunt altceva decât, așa cum le numește Părintele Dumitru Stăniloae, „zâmbetul lui Dumnezeu față de oameni”.

💠 De aceea, Duminica a doua din Postul Mare are o importanță deosebită, legată de adevărul că Dumnezeu nu este o idee, că nu trebuie să ne raportăm la credință ca la un simplu set de convingeri, Dumnezeu trebuie să devină o realitate care să pătrundă viața noastră zi de zi.

💠 Dumnezeu îngăduie uneori încercări, între care și bolile, ca noi să fim mai milostivi, mai ajutători, mai solidari și mai sensibili la suferințele altora. Când dăm o mână de ajutor celor bolnavi, săraci și singuri, devenim și noi milostivi și iubitori de oameni ca Hristos Domnul.

💠 În această Duminică, a vindecării slăbănogului din Capernaum, ne gândim și la mulțimea medicilor competenți și conștiincioși, milostivi și generoși față de pacienții lor, la mulțimea asistenților și asistentelor medicale, la întreg personalul care este în spitale.

💠 Traiectul biografic al Sfântului Grigorie Palama stă sub semnul evlaviei deprinse în viața de familie, a unei formații culturale excepționale. Sfântul Grigorie Palama este considerat în Teologia Ortodoxă cel mai de seamă mărturisitor al energiilor necreate.

Sursa: basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.