Articole

În această zi se face pomenirea Sfinților Apostoli Arhip, Filimon și a soției sale, Apfia

Scris de biserica

~ În această zi se face pomenirea Sfinților Apostoli Arhip, Filimon și a soției sale, Apfia ~

💠Sfântul Arhip, unul din cei șaptezeci de apostoli, a fost episcop în cetatea Colose din Frigia (Asia Mică) în timp ce Sfântul Apostol Pavel era întemnițat la Roma.

💠Filimon era un cetățean înstărit și, totodată, un creștin binecredincios din Colose. Acesta a păstorit ca episcop în cetatea Gaza din partea de miazăzi a Palestinei.

💠Apfia, soția lui, a rămas în Colose și îngrijea de creștinii din acea cetate. Casa lor nu era numai Biserică, ci și bolniță, adică spital și adăpostire pentru toți străinii. Însuși Sfântul Apostol Pavel a fost primit și îngrijit cu dragoste frățească.

💠În cetatea Colose era un templu ridicat în cinstea zeiței Artemis. La o sărbătoare închinată idolilor păgânii din cetate au invadat casa lui Filimon unde creștinii participau la Sfânta Liturghie.

💠Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și Apfia au fost prinși în Biserică și aduși înaintea lui Artocles, conducătorul cetății Efes, iar la porunca acestuia au fost chinuiți și apoi uciși cu pietre.

Surse: https://basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.