Articole

~ În această zi se face prăznuirea Sfântului Sfințit Mucenic Terapont, Episcopul Ciprului ~

Scris de biserica

~ În această zi se face prăznuirea Sfântului Sfințit Mucenic Terapont, Episcopul Ciprului ~

💠Despre Sfântul Terapont nu se știu prea multe lucruri, în afară de faptul că a fost episcopul Ciprului și este reprezentat în icoane ca monah și ierarh.

💠A fost ucis de sabie, iar moaștele sale au luat calea orașului Constantinopol în urma unei viziuni în care sfântul cerea să fie mutat din ostrovul Ciprului, spunând că insula va fi invadată de agareni (N.R- așa mai erau numiți turcii).

💠Datorită numeroaselor minuni care se săvârșeau lângă racla cu cinstitele sale moaște, s-a construit o biserică în numele Sfântului Mucenic Terapont.

„Un ostaş din cetele armeneşti, anume Ştefan, era cu trupul jumătate uscat şi gârbovit la pământ; asemenea şi un alt ostaş, anume Teodor, fiind cuprins de aceeaşi boală, amândoi alergară cu rugăciuni şi cu credinţă la moaştele sfinţitului mucenic şi au dobândit grabnică tămăduire. După aceştia, venind un lepros la mormântul sfântului, s-a curăţat de lepră, cu rugăciunile aceluia; deci, plecând sănătos, a dat mulţumire lui Dumnezeu.”

Surse: http://www.monitorfg.ro
https://www.resurse-ortodoxe.ro
https://basilica.ro

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.