Evenimente

S-a lansat volumul „Taifasuri cu tâlc” de Otilia Bălinişteanu

Vineri seara, la Iaşi, a avut loc lansarea cărţii de interviuri „Taifasuri cu tâlc“ a jurnalistei Otilia Bălinişteanu. Cartea, apărută la Editura Trinitas a Patriarhiei Române, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, face parte din colecţia Media Christiana, Seria Lumina.

În atmosfera încărcată de istorie a Muzeului Unirii din Iaşi, aflat pe străvechea uliţă Lăpuşneanu, în prezenţa unui auditoriu ales şi numeros, format din profesori universitari, oameni de cultură, jurnalişti, vineri, 14 februarie, a avut loc un eveniment deosebit pentru redacţia „Ziarului Lumina“, care a împlinit recent nouă ani de apariţie neîntreruptă. Ca o încununare a acestei aniversări, jurnaliştii de la redacţiile din Bucureşti şi Iaşi ale Ziarului Lumina s-au reunit pentru a participa la lansarea cărţii colegei lor, Otilia Bălinişteanu, aflată printre cei care trudesc la acest ziar încă de la înfiinţare. Volumul prezentat publicului, intitulat „Taifasuri cu tâlc“, reuneşte 16 interviuri publicate în paginile „Ziarului Lumina“ în anii 2006-2013.
„Volumul cuprinde o mică parte dintre interviurile pe care le-am publicat în cei nouă ani de muncă la «Ziarul Lumina». Cea mai grea etapă a fost selecţia, pentru că sunt foarte multe interviuri cu personalităţi copleşitoare. M-am oprit în cele din urmă la 16 interviuri, la 16 interlocutori ce întregesc, prin rostul, prin experienţa, prin profesionalismul lor, consistenta paletă a vieţii culturale şi ştiinţifice a ultimului veac. Ar fi fost păcat ca fabuloasele experienţe pe care ei mi le-au dăruit să nu le dăruiesc şi eu, la rândul meu, adunate în cartea aceasta, care, cred, este o garanţie mai mult chiar decât ziarul, că vor rezista în timp“, a spus Otilia Bălinişteanu.
Evenimentul, prezentat de pr. dr. Nicolae Dascălu, consilier patriarhal, directorul general al Publicaţiilor Lumina, prof. univ. dr. Daniel Condurache şi jurnalistul Marius Cristian, s-a constituit într-un moment de reflecţie asupra rolului important al jurnalistului în societate şi într-o pledoarie pentru practicarea jurnalismului de calitate, care aduce în atenţia publicului cititor experienţe şi întâlniri ziditoare, la care cititorul nu are acces decât prin intermediul reporterului.

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.