Articole

În această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Benedict din Nursia

Scris de biserica

~ În această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Benedict din Nursia ~

💠 Sfântul Benedict s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, din părinți slăviți și foarte bogați. Primește tunderea în monahism de la monahul Roman. Se retrage într-un munte stâncos unde va rămâne într-o peștera timp de peste trei ani.

💠 Sfântul Benedict din Nursia avea duhul înainte vederii, al vindecărilor, al scoaterii demonilor, al învierii morților; el se înfățișa unora la mari distanțe în față; iar altora le apărea în vis.

💠 A întemeiat douăsprezece mănăstiri, în care a așezat câte doisprezece monahi în fiecare. A întemeiat rânduiala monahală a Benedictinilor, ordin care există și astăzi în Biserica Romano-Catolică.

💠 Cuviosul Benedict și-a profețit sfârșitul cu șase zile înainte de a muri – a poruncit să i se deschidă groapă, a chemat obștea și după ce a sfătuit-o și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

💠 Viață Sfântului Benedict a fost scrisă de Sfântul Grigorie cel Mare sau Dialogul după mărturiile celor patru ucenici ai acestuia.

Sursa: https://m.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/cuv-benedict-nursia-sf-mc-alexandru-pidna-36538.html

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.