Articole

În această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Benedict din Nursia

Scris de biserica

~ În această zi se face pomenirea Sfântului Cuvios Benedict din Nursia ~

💠 Sfântul Benedict s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, din părinți slăviți și foarte bogați. Primește tunderea în monahism de la monahul Roman. Se retrage într-un munte stâncos unde va rămâne într-o peștera timp de peste trei ani.

💠 Sfântul Benedict din Nursia avea duhul înainte vederii, al vindecărilor, al scoaterii demonilor, al învierii morților; el se înfățișa unora la mari distanțe în față; iar altora le apărea în vis.

💠 A întemeiat douăsprezece mănăstiri, în care a așezat câte doisprezece monahi în fiecare. A întemeiat rânduiala monahală a Benedictinilor, ordin care există și astăzi în Biserica Romano-Catolică.

💠 Cuviosul Benedict și-a profețit sfârșitul cu șase zile înainte de a muri – a poruncit să i se deschidă groapă, a chemat obștea și după ce a sfătuit-o și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

💠 Viață Sfântului Benedict a fost scrisă de Sfântul Grigorie cel Mare sau Dialogul după mărturiile celor patru ucenici ai acestuia.

Sursa: https://m.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/cuv-benedict-nursia-sf-mc-alexandru-pidna-36538.html

Lasa un comentariu

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.